Kaffets kvalitet
Kaffekunskap / Kaffets kvalitet
Kaffekunskap / Kaffets kvalitet
Blandingar
BKI:s kaffeblandningar ska smaka likadant varje gång – oavsett omständigheterna. Alla våra blandningar är kvalitetskaffe sammansatt av de finaste sorterna från världens bästa kaffeområden. Kaffe är en naturprodukt och vi kan inte kontrollera hur klimatet påverkar kaffets smak. Därför kan smaken på bönorna variera från skörd till skörd. Av samma skäl är våra kaffeexperters främsta uppgift att välja ut de bästa bönorna så att kaffet får precis den äkta BKI-smak som kaffedrickarna förväntar sig.
Rena kaffesorter
Våra rena kaffesorter består av bönor som kommer enbart från Java, Kenya eller Etiopien. Deras smak är ursprungstypisk, men det kan finnas små variationer. Väderväxlingar kan påverka skörden, vilket i sin tur kan leda till små förändringar i smaken – och det är också det som är en del av charmen med rena naturprodukter. Kvaliteten är dock alltid i topp tack vare vår grundliga kvalitetssäkring. Allt vårt kaffe lever alltid upp till de högsta standarder och vi kontrollerar varje sändning bönor.
Bara allra högsta kvalitet
På de här sidorna kan du läsa om alla de omständigheter som påverkar kaffets smak och kvalitet. Väder, sol, skugga, jordmån, skörd och mycket annat. Från det att bönorna planteras tills de packas i paket finns ett mycket stort antal faktorer som kan påverka kvaliteten på det färdiga kaffet. Därför är det viktigt för oss att se till att alla våra produkter motsvarar vår höga standard.
Kvalitetskontroll
Vi har stränga regler för kvalitetskontroll och är certifierade inom livsmedelssäkerhet och kvalitetsledning. Ett av de viktigaste leden i vår process är att smaktesta kaffet flera gånger innan det slutligt resultat.Vårt kaffe lever alltid upp till de högsta standarder och vi kontrollerar varje sändning bönor.