Om BKI

BKI står för Brasil Kaffe Import och grundades i Danmark 1960. Inledningsvis importerades endast kaffe från Brasilien men med tiden har det tillkommit fler särskilt utvalda exportörer i flertal länder. Idag rostas och packas kaffe från hela världen i den högteknologiska och moderna fabriken i Højbjerg strax utanför Århus. Det danska moderbolaget BKI Foods A/S är Danmarks största familjeägda kafferosteri.

BKI AB etablerades i Sverige 1998 och säljer produkter till grossister och återförsäljare inom vending och storkök samt att vi producerar EMV till ett flertal kedjor och grossister.

BKI är en flexibel, innovativ och kompetent leverantör av garanterade kvalitetsprodukter. Vi är stolta över att vi redan 1990 var först i Europa med ekologiskt kaffe. Vårt rosteri är såväl ISO- som HACCP-certifierat och vi är den enda kaffe-leverantör i Sverige som är certifierad av IFS (International Food Standard) med rankningsnivå Higher Level. Vår kvalitetssäkring och vår jämna, höga kvalitetsnivå garanteras och dokumenteras av Bureau Veritas som oberoende part.

Våra certifieringar är ett uttryck för att vi, utöver att leva upp till gällande regler om livsmedelssäkerhet, även sätter upp ytterligare mål och än högre krav på oss själva. Vi är medvetna om att våra beslut och handlingar påverkar omvärlden och strävar ständigt att utveckla lösningar som är skonsamma för miljön.
 


Tillbaka till toppen