Om BKI

BKI står för Brasil Kaffe Import och grundades i Danmark 1960. Inledningsvis importerades endast kaffe från Brasilien men med tiden har det tillkommit fler särskilt utvalda exportörer i flertal länder. Idag rostas och packas kaffe från hela världen i den högteknologiska och moderna fabriken i Højbjerg strax utanför Århus. Det danska moderbolaget BKI Foods A/S är Danmarks största familjeägda kafferosteri.

BKI AB etablerades i Sverige 1998 och säljer produkter till bl.a. kontorsvaruhus, grossister och återförsäljare inom vending och storkök samt att vi producerar EMV till ett flertal kedjor och grossister.

BKI erbjuder ett komplett sortiment av varma drycker: hela bredden inom kaffeförädling, te, kakaodryck, whitener m.m. Vi kan ta fram alla rostningsprofiler på alla typer av råkaffe, från storproduktion till specialrostningar. BKI:s rosteri är ett av Europas mest moderna och energieffektiva med en högteknologisk produktion. Rosteriet är certifierat av IFS Food där IFS står för International Featured Standards, med högsta rankningsnivån Higher level. Certifieringen är ett kvitto på att vi håller hög och jämn kvalitet i hela produktionskedjan, från inköp och ledningssystem till miljö och livsmedelssäkerhet Detta granskas och dokumenteras av den oberoende parten Bureau Veritas. BKI är det enda kafferosteriet i Skandinavien som är både ISO- och IFS Food certiferat.

Våra certifieringar är ett uttryck för att vi utöver att leva upp till gällande regler om livsmedelssäkerhet, även sätter upp ytterligare mål och ännu högre krav på oss själva. Vi är medvetna om att våra beslut och handlingar påverkar omvärlden och strävar ständigt att utveckla lösningar som är skonsamma för miljön.


Tillbaka till toppen